a ma ktoś nr katalogowy tych springów wzmacniających?
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zwazylem sie dzis znow. Przod o kilka kg ciezszy, tyl o kilka lzejszy. Sumarycznie praktycznie to samo co ostatnio - czekam na ich wpis, ile ma wynosic prawidlowa waga auta.
Ja wkladam tylko ori, albo nic i za pol roku dupa siadzie jeszcze bardziej i bedzie jeszcze ciekawiej.
Jak kiedys mozna bylo wsadzic sprezyny ktore przejezdzaly cale zycie i bylo git, to teraz bedziemy wymianiac do skutku.
Moze ktos jeszcze podac jakie masy mu wyszly auta - moze jakis ranking :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Dostałem odpowiedź na moja reklamacje do reklamacji sprężyn
Było tak:
1. oryginalne sprężyny 1 x biały
2. wymienili mi na 1 x biały, 2 x żołty
3. po reklamacji dalej dupa siedziała na ok 370 mm przy 3/4 LPG i 5/8Pb - pomiar w ASO. Dostałem informacje telefonicznie, że zamówili mi kolejne sprężyny: te z końcówka DE, czyli wg spisu kolegi Yarwa ze str 29 to 1x biała, 3x pomarańczowa, 1x brązowy. Doradca serwisowy mówił że to 1x biała, 1x pomarańczowa, 1x brązowy. Strach się bać jak to założą. Chyba nikt tutaj takich nie miał zakładanych?!
Dopominałem się o te z końcówka BF, ale doradca serwisowy twierdzi że ETKA nie daje możliwości tego modelu sprężyn do zamówienia przy moim VIN! Proponuje tylko 5 rodzajów.
Przypominam już bo kręcicie z tymi normami od któregoś tam roku norma na tył to 394 -+ 10 mm. Wcześniej było 398mm. Było już w tym wątku wiele razy o tym pisane.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosa ma ktoś nr katalogowy tych springów wzmacniających?
Komentarz
-
-
beatnik, i co Ci założyli?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
A ja mam inne pytanie - odbieram w przyszłym tygodniu furę i już zauważyłem, że siedzi tyłek. A gazu całe nic w butli było...
Gościu z serwisu ASO mówi, że można reklamować tylko tam gdzie się kupiło samochód - bo to Oni dokładali gaz odpowiadają za ewentualne uchybienia oraz, że nie można reklamować od razu przy odbiorze auta... Że trzeba odebrać, pojeździć i najlepiej na przeglądzie gazu reklamować springi.
Prawda to? Czy kolejny przypadek kompetencji serwisu? Od razu do SAP pisać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Romecky81że nie można reklamować od razu przy odbiorze auta... Że trzeba odebrać, pojeździć i najlepiej na przeglądzie gazu reklamować springi.
Prawda to? Czy kolejny przypadek kompetencji serwisu? Od razu do SAP pisać?
Powiedz im, żeby dokonali pomiarów i napisali w Twoim imieniu pismo do SAP.
Skoro samochód od razu nie spełnia norm, to niech od razu piszą. Jazda przez najbliższe 1000km do OT LPG nic nie zmieni.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Romecky81, zleją Cię i odeślą do ASO.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
Komentarz